< návrat zpět

Fórum


Téma: Strach z karmy

Zaslal/a 29.7.2012 19:55

Ahoj Zdeni!
Při semináři na Hanesáku mi přišla zásadní otázka, na kterou pak nezbyl prostor k probrání, tak píši sem. Snad se mi podaří správně otázku napsat.

Když se navracíme do minulosti, provádíme karmická vyrovnání a jinými způsoby pracujeme s karmou a řešíme, jaké skutky karmu vytvářejí a často jsme Tebou varování, že tímto si nasekáme karmu do dalších životů... Tak mi přijde, že tím udržujeme stále prvotní strach. Strach, že když rtoto udělám, budu mít karmu, ublížím druhému. A tak se snažíme vyčistit všechnu karmu, abychom měli vše vyřešeno a neležel na nás takový tlak z minulosti a my jsme se dokázali chovat bez vytváření další karmy...

Nicméně ať to někdo řeší víc a někdo míň, stále za tím cítím strach. Strach, že něco udělám špatně. A kde je strach, tam není láska. Proto mám pocit, ne že by něco bylo špatně, ale že to není úplně správně, protože je to v určitém pohledu strachu-tvorné. A mám tedy pocit, že bychom toto neměli vlastně vůbec řešit a zaměřit se rovnou na lásku. Však přeci nepotřebuji vědět, co jsem já komu kdy udělal a co on mě. Vždyť je to dokonalá láskyplná boží duše, která si bez rozdílu zaslouží moji lásku a nikoliv strach, že bych jí zase mohl ublížit či ona mě...

Zdeni, děkuji za vše, co pro nás všechny děláš a těším se na Tvoji odpověď, jak to vidíš Ty.

S úctou a láskou

Oldřich


,

Ahoj Oldřichu, není to jenom o pochopení, ale vzít si z toho i poučení. Nejdůležitější je řešit to, co mě právě nejvíc trápí. To znamená řeš to, co tě trápí v této době. Uvědom si, že kdyby si chtěl vyřešit vše co jsi za minulé životy dělal špatně, nemáš šanci. to nestihne nikdo. A tak řeš to, co je teď. Nemusíš vědet co a komu dlužíš, důležité je pochopit co při tom cítíš. Bolest či smutek, nebo prázdnotu a díky tomu můžeš spravit svoji pochromanou duši. Ano a pak ji můžeš naplnit láskou. Můžeš ji i rozpustit světlem, to vše můžeš. Pochopení je důležité k tomu, aby jsi neopakoval stejné chyby. To, že varuji před rozpouštěním všeho není , proto, že vám to nechci dopřát.... Jak já bych měla vše spraveno, abych se nemusela vracet a hledat znovu poučení. Je to proto, že když něco opravuji musím přece vědět, jak jsem se přitom cítil, jaké škody to zanechalo na mé duši a jaké poučení si dušička nese a tím už ani nepomyslí dělat stejnou hloupost. Já si taky myslela, že to bude jednodušší rozpustit vše. Ale bohužel poučení přišlo jinak. A tak teprve pak jsem pochopila, že to funguje jinak. Bylo by to nefér, udělat hloupost a pak se tvářit, že já nic já muzikant. A tak žij teď, to co tě trápí vyřeš a raduj se z toho, že si to zvládl a víš, že si to dokázal. V té chvíli máš nejvetší radost, že tě zase posunulo o kus dál. ten kdo rozpouští karmu aniž by věděl co při tom cítíl, nebo jaké následky to zanechalo na jeho nitru. Nikdy nenajde opověď, a tím se mu lekce přesouvají do dalších životů. Proto rozpustit vše bez poučení nemá smysl. Předtím jsem varovala. Neboť, tím vlastně přesouváš práci jinam. A tím se ti další život ještě více zatíží. To znamená vytváření nové karmy. Strach nemusíš mít , řeš teď a z láskou a hlavně POUČEN!! Věřím, že teď nejen ty, ale i ti kteří se chtěli zeptat na tuto otázku. Budou ve větším klidu.

,

A ještě maličkost, ten kdo bývá poučen, může být i uzdraven. Mám na mysli duši a tím si srovná nejen sebe a hlavně život a to je přece to nejdůležitější. Myslet si, že vše rozpustím a tím mít klid, aniž bych aspoň trochu pochopil. Je přece hloupost i z lidského hlediska. když se člověk stane zlodějem, taky se musí napřed poučit..... Krást se nemá a pak je to na něm jestli bude, nebo nebude krást. Když cítím bolest na duši a nebo problém, vyřeším ho z láskou, najdu poučení a tím se mohu rozhodnout. Opakovat, či neopakovat stejnou chybu. Jsme ve škole a tím máme šanci učivo pro tento život zvládnout z vyznamenáním. Pokud budeš mít ještě dotaz tak napiš měj se hezky ahoj Zdena.


ranktrackr.net